skip to Main Content

Wanneer kan ik nanny bij jullie worden?

Als nanny is het belangrijk dat jij in het bezit bent van een diploma met pedagogische achtergrond. Denk hierbij aan helpende zorg en welzijn2, een pedagogisch medewerker diploma of bijvoorbeeld onderwijs-assistente. Twijfel jij of jouw diploma voldoende is? Vraag het gerust eventjes na!

De nanny’s bij NannyThuis zijn ook allemaal voorzien van een geldig kinder-ehbo certificaat. Indien je deze nog niet hebt, dan moet je bereid zijn om deze alsnog te behalen. Een VOG vragen wij ook altijd opnieuw aan. De formulieren hiervoor sturen wij je digitaal toe.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij als nanny een gezonde dosis aan doorzettingsvermogen hebt. Jij leert graag nieuwe dingen bij en bent altijd in voor wat actieve activiteiten. Je bent makkelijk in de communicatie en bent op zoek naar een langdurige werk-relatie. Je staat open voor feedback maar schroomt ook niet om de feedback aan ons terug te geven.

  Waar moet de opvanglocatie aan voldoen?

  Het zou natuurlijk zo kunnen zijn dat jij al enige tijd bij een gezin werkt, en graag de overstap naar NannyThuis zou willen maken. Dit vinden wij natuurlijk hartstikke leuk, maar houd er rekening mee dat jouw werkplek aan een aantal eisen dient te voldoen. Voordat jij als nanny officieel van start mag gaan, dient de woning op veilig gecontroleerd te worden door de GGD.

  Deze controle vragen wij voor je aan, en ook de lijst met controle punten nemen wij vooraf met je door. De GGD kijkt o.a naar:

  • Traphekjes
  • Schoonmaakmiddelen
  • stopcontacten
  • Rookmelders / brandblussers en/of branddeken
  • Veiligheid in/om het huis.

  Mochten er tijdens de controle punten ontdekt worden die niet aan alle eisen voldoen, dan passen wij deze uiteraard samen met de ouders aan. Zo kun jij altijd in een veilige omgeving je werkzaamheden uitvoeren. Mocht er tijdens jouw werkperiode iets veranderen in de woning, dan komen wij dit tussendoor gewoon nogmaals controleren op veiligheid!

  Ik wil er graag een opvanggezin bij, hoe matchen jullie mij?

  Wanneer je bij ons komt solliciteren, dan willen wij graag alles van je weten! We horen graag wat je achtergrond is, wat jij zelf belangrijk vind in het opvoeden van kinderen, welke (huishoudelijke) taken jij wel of juist niet wilt doen en ook erg belangrijk; Wie ben jij in je vrije tijd?!

  Je mag bij een sollicitatie zelf aangeven wat jouw ideale plaatje is als het om werk gaat. Werk je graag 1 dag in de week, of zie jij jezelf liever 5 dagen per week werken? Bij NannyThuis is alles mogelijk.

  ‘’Leuk weetje: De consulentes die de matches maken weten vaak bij het eerste contact al waar jij het beste past!’’

  Voordat wij een vacature online plaatsen, hebben wij tevens een persoonlijk gesprek gehad met de ouder(s) van een gezin. Met hun bespreken wij ook de wensen, de opvoeding en wat zij zoal in hun vrije tijd doen. Op basis van de persoonlijke gesprekken en overeenkomende interesses maken wij een eerste match. Samen met je consulente ga je bij de ouders op gesprek en bespreken jullie allemaal zaken omtrent de opvang. Mocht dit gesprek positief ervaren worden door jou en de ouder(s), dan volgt de rest!

  Wist je dat wij al meer dan 500 gezinnen en nanny’s hebben gematcht op deze wijze?